מתכון דוסה

מאז הטיול האחרון שלנו בהודו החלפנו את הלחם בדוסה. כי זה פשוט יתר טעים, יותר בריא,
יותר קל להכין, וילדים מתים על זה.
המוני המבקרים שטעמו את זה אצלינו תמיד מבקשים את המתכון.
אז הינה החלטנו להפיק סרטון שמראה את שלבי ההכנה, ותחתיו המתכון המפורט. 
כדאי לעבור על שניהם. זה  יעזור לכם לייצר דוסות על שתשנה את חייכם. תהנו

זמן עבודה: כ5 דק, 
משך הכנה: כ12-24 שעות.

שלב ראשון: השריה

שילוב של 50% דגן ו50% קטניה, שטופים היטב ומושרים עם זרעי חילבה 
(1/4 כפית חילבה על כל כוס)
אני אוהבת מאוד את השילוב של כוס אורז (דגן), 
כוס קינואה לבנה (דגן), כוס מש (קטניה), 
כוס עדשים ירוקות (קטניה)
ההשריה היא למשך 6-12 שעות 
וצריך להחליף מים עד פעמיים. 

שלב שני: בלנדר

לטחון בבלנדר לבלילה בתוספת מלח
(1/2 כפית מלח על כל כוס).
שהמים יהיו בערך בגובה התערובת, רצוי להשתמש בכוס ממי ההשריה ולהשלים במים נקיים.

שלב שלישי: התססה

לקחת את הבלילה הטחונה ולשים בתוך קערת זכוכית גדולה מספיק,
כך שישאר מקום לבלילה להכפיל את נפחה. לכסות את הקערה בצלחת ולהשאיר לעוד 6-12 שעות.
הבלילה תתמלא בבועות ותתנפח. 
את הבלילה שנוצרה אפשר להעביר לצנצנת
ולשמור במקרר בקלות עד שבוע וחצי. 

שלב רביעי: דוסה

להשתמש במחבת non-stick.
בעזרת מצקת קטנה/כף
לפתוח כמו קרפ על המחבת,
בצורת ספירלה, מבפנים החוצה.
כשמשחים מעט, להפוך על הצד השני לעוד רגע.

בתיאבון

תודה לדנה, זוגתי, על היבוא וההתאמה של התפריט
לדנה ,אחותי, על המתכון
ולאסף על העריכה והטאץ